Nattokinaz Nedir?

13-03-2023 22:58
Nattokinaz Nedir?

Nattokinaz nat-oh-KAI-nase, fermente soya fasulyesi peyniri olan popüler Japon yemeği natto'da keşfedilen bir enzimdir. Soya fasulyesinin fermantasyonu sırasında doğal olarak büyüdüğü bulunan bir probiyotik bakteri Bacillus subtilis tarafından üretilir. Nattokinaz probiyotiğinin soya fasulyesinde bulunduğu bulunurken, ekstrakte edilen enzim aslında soya veya soya partiküllerinin kendisini içermez. Soya ürünlerini tüketmekten kaçınmaya çalışan bireyler için güvenli hale getirmek. Bu enzim iyi araştırılmıştır ve kanın pıhtılaşma sürecine yardımcı olan güçlü bir protein olan fibrini çözme yeteneği ile bilinir.

Aslında nattokinazın, fibrin ve kan pıhtılarını parçalayan doğal enzim olan insan plazmininden dört kat daha güçlü olduğu bulunmuştur. Nattokinaz şu anda en güçlü fibrin çözücü enzim unvanına sahiptir.

Nattokinazın kardiyovasküler sağlığı desteklemek için kanı koşullandırmasının farklı yollarına bakalım. İdeal kan şartlandırmasının üç direği, normal aralıklar gerektirir: pıhtılaşma, basınç ve viskozite.

Normal Pıhtılaşma

Nattokinaz, proteinleri, özellikle fibrini parçalamak için eşsiz bir yeteneğe sahiptir. Fibrin, kan hücrelerini bir araya getiren yapışkan ağlardır.

Japan Bio Science Laboratory Co. Ltd tarafından yayınlanan bir klinik çalışmada, nattokinazın oral takviyesi, kan dolaşımındaki diğer maddelerin kan pıhtılarını iki ila sekiz saat boyunca parçalama yeteneğini önemli ölçüde artırdı. Düzenli soya fasulyesi takviyesi için durum böyle değildi; nattokinaz enzimi, katılımcıların kan dolaşımında belirleyici faydayı sağladı.

Ayrıca, bacaktaki kan pıhtılarıyla ilgili 2003 yılında yapılan bir araştırma, pıhtılaşma ve uzun bir uçuşa hazırlanma riski taşıyan - ve ayrıca ağızdan tüketilen nattokinaz - kişilerin kollarında ve bacaklarında kan pıhtılarında ve şişliklerinde önemli bir azalma yaşadığı sonucuna vardı.

Dolaşım ve Kan Akışı

Nattokinase, fibrini parçalayarak kan akışını iyileştirme yeteneği konusunda etkileyici bir sicile sahiptir. Bu, arteriyel elastikiyet, fibrin oluşumu ve elverişsiz hemorheoloji (akış) gibi kardiyovasküler endişelere yardımcı olmak için onu uygun bir şekilde konumlandırır.

Bazı kardiyovasküler durumlar, hayati organlara giden kan akışının azalmasıyla hızlanır. Bunlar, artan fibrinojen (fibrin öncüsü), arterlerin esnekliği, kanı kalınlaştıran kırmızı kan hücresi kümelenmesi ve kan pıhtıları tarafından tetiklenebilir.

Nattokinazın fazla fibrinojeni ve fibrini çözme yeteneği, onu kalp-sağlıklı bir takviye yapar.

Örnek Bir Nattokinaz Klinik Çalışması

Karotis arter kalınlığı ve karotid arterde plak birikimi (her ikisi de aterosklerozun göstergesi) olan 80'den fazla katılımcıyla 2017'de yapılan bir klinik çalışmada, 26 haftalık bir süre boyunca 6.000 FU nattokinaz verilen grup, plakta %36,6'lık bir azalma yaşadı. 20 mg statin verilen grup için sadece %11,5'lik bir azalma ile karşılaştırıldığında boyut.

Her iki grup da daha düşük kötü kolesterol (LDL-C), toplam kolesterol ve trigliserit (yağ) seviyeleri fark etti, ancak yalnızca nattokinaz uygulanan katılımcıların iyi kolesterol (HDL-C) seviyelerinin yükseldiği bulundu.

Bu gelişmeler, nattokinazın fibrin ve fibrinojeni çözme, kalınlaşmış arterleri ve kan pıhtılarını hedefleme ve vücuttaki benzer işlevlere sahip diğer maddelerin aktivitesini artırma yeteneğine bağlandı. Ek olarak, nattokinaz, yüksek fibrin seviyeleri ile ilişkili kardiyovasküler risk faktörlerini ele alırken geleneksel tedavilere kanıtlanmış bir alternatiftir.

Kalp Sağlığı Enzimi

Son olarak araştırmalar, nattokinazın hem fibrin hem de fibrinojeni hedef alarak kırmızı kan hücresi kümelenmesini ve istenmeyen kan pıhtılarını azalttığını göstermiştir. Sonuç, kan akışının iyileştirilmesidir. Daha temiz kan vücudunuz için daha iyidir - ve nattokinaz vücudunuzun en iyi durumda çalışmasına bu şekilde yardımcı olur!

Nattokinaz: Düşük Basınç Maddesi

Nattokinaz'ın uygun kan akışını geri getirme yeteneği, bir diğerine yol açan bir faydadır: daha düşük kan basıncı.

Japonya Fonksiyonel Gıda Araştırma Derneği tarafından yapılan klinik araştırma, nattokinaz takviyesi ile sistolik kan basıncında ortalama %10,9 ve diyastolik kan basıncında ortalama %9,7 azalma olduğunu belgeledi ve uygun kan akışının geri kazanılmasına yardımcı oldu.

Sistolik kan basıncı 130 mmHg ila 159 mmHg arasında değişen 39 kişiyle yapılan başka bir çalışmada, 8 hafta boyunca nattokinaz ile takviye edilen katılımcılar, plasebo grubuna kıyasla hem daha düşük sistolik hem de diyastolik kan basıncına sahip oldular. Bu, nattokinazın, yüksek kan basıncı aralığın dışına yaklaşan kişiler için sağlıklı kan basıncı seviyelerini desteklediğini gösterir.

Neden Takviye Rutininize Nattokinaz Eklemelisiniz?

The Applied Microbiology and Biotechnology'ye göre nattokinaz, GI kanalında stabil kalır ve ciddi olumsuz yan etkileri olmayan güvenli, güçlü bir nutrasötik ve diyet takviyesidir.

İster pıhtılarla, yüksek kan basıncıyla, kardiyovasküler problemlerle, sertleşmiş arterlerle veya aşırı fibrin oluşumuyla mücadele ediyor olun, ister bunlara duyarlı olun, nattokinaz normal kan akışına ve fibrin bozulmasına yardımcı olan güvenli ve etkili bir takviyedir.

Nattokinaz nerede bulunur

Aşağıdaki ürünler, daha iyi eklem hareketliliği, daha temiz kan ve genel sağlık için fazla fibrinin çözülmesine yardımcı olan yüksek konsantrasyonlarda nattokinaz içerir.

NattovenaGüçlü fibrin parçalama yeteneği için saf nattokinaz takviyeniz.

NeprinolKanı temizler ve uygun eklem ve dolaşım fonksiyonunu destekler.

FibroveraKadınlar için sağlıklı hormon seviyeleri aracılığıyla normal fibrin aktivitesini destekler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.