KD Ultra - K2ve D3 Vitaminleri

16-04-2023 15:26
KD Ultra - K2ve D3 Vitaminleri

KD ULTRA – D3 VE K2 Vitaminleri ile Vücudumuz için Harika bir Takviye seçeneği Sunuyor

D3 ve K2 vitaminleri sağlığımızın birçok yönü için kritik öneme sahiptir, ancak genellikle diyetimizde eksiktir. Bu iki temel besini içeren takviyeler, bağışıklık sistemini, kemik sağlığını ve kardiyovasküler sağlığı desteklemek için harika bir çözümdür. Ancak, tüm takviyeler aynı kalite ve etkinlik standartlarında yapılmaz.

 

Arthur Andrew Medical'den KD Ultra, onlarca yıllık klinik araştırmaları D3 ve K2 vitaminleri için nihai takviyede birleştirir. Satılan takviyelerin %90'ından fazlasında bulunan D3 vitamini koyun yününden elde edilir ve genellikle "koyun daldırma (çobanların ve çiftçilerin koyunlarını kaşıntı akarı, sinek, kene ve bit gibi dış parazitlere karşı istiladan korumak için kullandıkları sıvı bir böcek ilacı ve mantar ilacı formülasyonudur)" ile kirlenir. KD Ultra, D3 vitaminini Kuzey Kutup Dairesi'nde çok az güneş ışığı alan ren geyiği için birincil D3 kaynağı olan Alaska'daki likenlerden alır. Liken kaynaklı D3, çiftlik hayvanlarından elde edilen D vitamininin aksine asla pestisitlere (Zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlara)maruz kalmadığı için daha doğal ve daha temizdir.

 

Ek olarak genellikle gözden kaçan besinin etkilerini en üst düzeye çıkarmak için insan vücudunda bulunan oranla daha yakından eşleşen K2'nin en etkili biyo-özdeş biçimlerini seçtik.

 

Vitamin K ve D Takviyesinin Faydaları

 

Kalsiyum ve Kemik Sağlığı

 

Kemiklerimiz aktif organlardır ve vücuttaki her organı etkileyen yeniden şekillenme adı verilen dinamik bir denge içinde bulunurlar. Kemikler, gücü korumak ve hasarı onarmak için hücrelerimiz tarafından sürekli olarak parçalanır ve yeniden inşa edilir. Denge bozulduğunda, kan dolaşımında kalp, beyin ve böbrek sağlığını etkileyebilecek şekilde kemik yoğunluğunun, sertliğinin azalmasına ve kalsiyum düzeylerinin artmasına neden olabilir. Yetersiz K vitamini seviyeleri, vücudun yeniden kemik oluşturmak için kandan kalsiyum çekmesini zorlaştırır. Ek olarak, vücudun diyetlerimizden kalsiyumu emmesi için D vitamini gereklidir.

 

Bağışıklık fonksiyonu

Bağışıklık sistemi, en yüksek performansta çalışması için birkaç besine ihtiyaç duyar. D vitamini, beyaz kan hücrelerimizin aktivitesini düzenlemede önemli bir rol oynar ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemek için hayati önem taşır. K vitamininin yakın zamanda benzer beyaz kan hücrelerini ve iltihapla ilgili proteinleri etkilediği bulunmuştur.

 

Kardiyovasküler Sağlık

D3 ve K2 Vitaminleri takviyesi, insan çalışmalarında kardiyovasküler ve bağışıklık sağlığına dikkate değer faydalar göstermiştir. Kapsamlı araştırmalar, K vitamininin yüksek kan kalsiyumunu azaltarak kardiyovasküler sağlığı desteklediğini bulmuştur. Aslında, bir çalışmada sağlıklı katılımcılar bile K2 vitamini takviyesinden sonra arter sağlığında iyileşme yaşadılar. Ek olarak, D3 Vitamini takviyesinin, özellikle besin eksikliği olan kişilerde kardiyovasküler sağlığı desteklediği gösterilmiştir.

 

Vitamin K - Bağımlı Proteinler

Vücudumuzda temel işlevleri yerine getiren birçok protein, işlev görmek için K vitamini formlarına ihtiyaç duyar. Bu proteinlerden biri MGP olarak adlandırılır. Bu protein, kalsiyumun kan damarlarında birikmesini ve onları sertleştirmesini önlemeye yardımcı olur. Ek olarak, Gas-6 proteini, damarların genişlemesine ve büzülmesine neden olan vasküler düz kas hücrelerini desteklemek için K vitaminine güvenir. Bu proteinler, zamanla kardiyovasküler sorunlara yol açabilen K vitamini olmadan işlev göremezler.

 

Vitamin K ve D'nin Ruhsal Durumumuzu İyileştirme Özellikleri

 

Beslenme durumunun ruh hali üzerinde doğrudan etkisi vardır. D vitamini eksikliği, azalmış ruh hali ile güçlü bir şekilde ilişkilidir ve takviyesi, güçlü bir ruh hali desteği göstermiştir. Diğer çalışmalar, K vitamini takviyesinin, özellikle yaşlı erişkinlerde ruh halini iyileştirmeyi destekleyebileceğini göstermiştir.

 

MK7 ve MK4: Hangisi Daha Önemli?

Menakinonlar veya MK'ler olarak da adlandırılan ve değişen biyolojik etkilere sahip birçok K2 formu vardır. Takviyelerin çoğu, yavaş emilen ve kanda daha uzun süre kalan molekülün daha uzun bir formu olan soyadan türetilen MK7'yi kullanır. Ancak KD Ultra, çoklu menakinonlara odaklanır. K2'nin insan vücudunda en çok bulunan formu olan MK4, aynı zamanda üründe de çok bulunmaktadır. MK4, K2'nin daha kısa bir versiyonudur ve kemik yoğunluğunu ve direncini desteklediği gösterilmiştir. Ayrıca KD Ultra, B vitaminlerinin çeşitli formları gibi vücutta önemli işlevlere hizmet eden MK6, MK7 ve MK9 içerir.

 

KD Ultra'yı Mutlaka Kullanın

Diğer takviyelerle karşılaştırıldığında KD Ultra, etik kaynaklı vegan D3 ve biyoaktif K2 ile öne çıkıyor. Kemik, bağışıklık, kardiyovasküler ve beyin sağlığını desteklemek için benzersiz bir üründür. Sağlığa giden yolculuğunuzda size yardımcı olacak piyasadaki en etkili K2+D3 takviyesini almak için almasepeti sitesini arayarak lütfen stok sorunuz.

 

Uyarı: Halihazırda antikoagülan (Kan sulandırıcı) kullanıyorsanız, hamileyseniz veya emziriyorsanız, bu ürünü doktorunuzun onayı olmadan almayınız.

 

References

1. Rowe P, Koller A, Sharma S. Physiology, Bone Remodeling. In:StatPearls.Treasure Island (FL)2021.

2. Maresz K. Proper Calcium Use: Vitamin K2 as a Promoter of Bone and Cardiovascular Health.Integr Med (Encinitas).2015;14(1):34-39

3. Khazai N, Judd SE, Tangpricha V. Calcium and vitamin D: skeletal and extraskeletal health.Curr Rheumatol Rep.2008;10(2):110-117.

4. Halder M, Petsophonsakul P, Akbulut AC, et al. Vitamin K: Double Bonds beyond Coagulation Insights into Differences between Vitamin K1 and K2 in Health and Disease.Int J Mol Sci.2019;20(4)

5. Gast GC, de Roos NM, Sluijs I, et al. A high menaquinone intake reduces the incidence of coronary heart disease.Nutr Metab Cardiovasc Dis.2009;19(7):504-510.

6. Ford JA, MacLennan GS, Avenell A, et al. Cardiovascular disease and vitamin D supplementation: trial analysis, systematic review, and meta-analysis.Am J Clin Nutr.2014;100(3):746-755.

7. Vacek JL, Vanga SR, Good M, Lai SM, Lakkireddy D, Howard PA. Vitamin D deficiency and supplementation and relation to cardiovascular health.Am J Cardiol.2012;109(3):359-363.

8. Danziger J. Vitamin K-dependent proteins, warfarin, and vascular calcification.Clin J Am Soc Nephrol.2008;3(5):1504-1510.

9. Penckofer S, Kouba J, Byrn M, Estwing Ferrans C. Vitamin D and depression: where is all the sunshine?Issues Ment Health Nurs.2010;31(6):385-393.

10. Gloth FM, 3rd, Alam W, Hollis B. Vitamin D vs broad spectrum phototherapy in the treatment of seasonal affective disorder.J Nutr Health Aging.1999;3(1):5-7.

11. Bolzetta F, Veronese N, Stubbs B, et al. The Relationship between Dietary Vitamin K and Depressive Symptoms in Late Adulthood: A Cross-Sectional Analysis from a Large Cohort Study.Nutrients.2019;11(4).

12. Shiraki M, Shiraki Y, Aoki C, Miura M. Vitamin K2 (menatetrenone) effectively prevents fractures and sustains lumbar bone mineral density in osteoporosis.J Bone Miner Res.2000;15(3):515-521.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.