Kanın İncelmesi ile Kanın Viskozitesi Arasındaki Fark

13-03-2023 23:23
Kanın İncelmesi ile Kanın Viskozitesi Arasındaki Fark

KAN İNCELTME ile KAN VİSKOZİTESİ arasındaki Farklar

Birçok kişi Neprinol'ün kan sulandırıcı olup olmadığını soruyor. Kısa cevap hayır, ancak sağlıklı dolaşımı destekleyen protein çözen enzimlerden oluştuğu için sağlıklı kan viskozitesini destekleyebilir. Kanın incelmesi ile kanın viskozitesi arasındaki farkı daha iyi anlamak için önce kanın pıhtılaşma sürecine bir göz atalım.

Bir yaralanma kan damarı hasarına yol açtığında, trombosit adı verilen kan hücreleri, damar duvarında bir tıkaç oluşturmak için hemen yaralanma bölgesinde birikmeye başlar [1]. Trombositler ayrıca kan pıhtısı oluşumunu destekleyen fibrin adı verilen bir protein ile etkileşime girer. Fibrin, aşırı kanamayı önleyen bir pıhtı oluşturmak için kan hücrelerini, trombositleri ve kan plazmasını (kanın sıvı kısmı) kaplayan güçlü liflerden oluşur.

Kan damarı duvarının iyileşmesi neredeyse tamamlandığında, plazmin adı verilen başka bir protein aktive olur. Plazmin, artık ihtiyaç kalmadığında fibrin bazlı kan pıhtısının çözülmesine yardımcı olur [1]. Sağlıklı durumlarda, vücut bu süreci sorunsuz bir şekilde düzenler. Bununla birlikte, çok fazla pıhtılaşma meydana gelirse, bir pıhtı bir kan damarını tıkayabilir ve kan akışını bozabilir. Vücudun belirli bölgelerinde oluşan kan pıhtıları hayati tehlike oluşturabilir ve bu gibi durumlarda kan sulandırıcı ilaçlar önerilebilir.

Antikoagülanlar olarak da adlandırılan kan sulandırıcılar, tipik olarak bacakta bulunan büyük bir damarda bir kan pıhtısı geliştiğinde veya kalbe veya akciğerlere doğru ilerlediğinde uygulanır [2]. Bu tedavi şekli kan pıhtılarının büyümesini durdurur ve yeni pıhtıların oluşmasını engeller, ancak kan pıhtılarını çözmez [2].

Piyasada, trombositlerin bir tıkaç oluşturmak için topaklanmasını önleyen veya proteinlerin trombositlere ve hücrelere bağlanmasını engelleyen farklı tipte kan sulandırıcıları vardır. Kan sulandırıcılar, normal kan pıhtılaşma sürecini bozdukları ve bu ciddi veya tehlikeli yan etkilere (örn. aşırı kanama, göğüs ağrısı, mide bulantısı) yol açabilecekleri için dikkatli kullanılmalıdır [2]. Basit bir ifadeyle kan viskozitesi, kanın ne kadar yapışkan olduğunu ve dolaşım sisteminde ne kadar kolay akabileceğini ifade eder.

 

Neprinol – Hassas Kan Viskozite Desteği

Neprinol, güçlü fibrinolitik enzim kombinasyonu (fibrin sindirimi) [3-6] ile sağlıklı kan viskozitesini destekler. Anahtar enzimlerden ikisi, fibrin ve diğer proteinleri hedefleyen serrapeptaz ve nattokinazdır [3, 5].

Pıhtı oluşumuna yanıt olarak vücut, doğal iyileşme sürecinin bir parçası olarak şişme ve iltihaplanma da yaşayabilir [1, 2]. Serrapeptase, vücudun doğal iyileşme ve onarım mekanizmalarına bağlı proteinlerin yanı sıra sağlıklı fibrin düzeylerini desteklemeye yardımcı olur [3, 4].

Bu, düzenli serrapeptaz takviyesi anlamına gelir:

  • Doğal kan temizliğini destekler
  • Sağlıklı dolaşımı güçlendirir

Benzer şekilde, nattokinaz, sağlıklı fibrin düzeylerini desteklemek için eşsiz bir yetenek sergileyen başka bir fibrinolitik (fibrin çözücü) enzimdir [5-7].

Kanıtlar ayrıca nattokinaz takviyesinin [7]:

  • Sağlıklı fibrin düzeylerini desteklemeye yardımcı olduğunu
  • Kan temizliğini teşvik ederek sağlıklı dolaşımı desteklediğini göstermektedir.

Neprinol'deki serrapeptaz ve nattokinaz enzimleri birlikte vücudun doğal kan pıhtılaşma ve bozunma yollarını değiştirmeden sağlıklı kan viskozitesini destekler. En önemlisi, Neprinol almak pıhtılaşma sürecini aşırı kanamaya neden olacak şekilde engellemez. Bilime dayalı formül, vücudun pıhtılaşma süreci sırasında güvenli ve doğal bir şekilde iyileşme yeteneğini güçlendirmek için sağlıklı kan viskozitesini destekler.

 

References

  1. Pieters M, Wolberg AS. Fibrinogen and fibrin: An illustrated review.Res Pract Thromb Haemost. 2019;3(2):161-172.
  2. Fox BD, Kahn SR, Langleben D, et al. Efficacy and safety of novel oral anticoagulants for treatment of acute venous thromboembolism: direct and adjusted indirect meta-analysis of randomised controlled trials.BMJ. 2012;345:e7498-e7519.
  3. Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, et al. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: A multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo.J Int Med Res. 1990;18(5):379-388.
  4. Al-Khateeb TH, Nusair Y. Effect of the proteolytic enzyme serrapeptase on swelling, pain and trismus after surgical extraction of mandibular third molars.Int J Oral Maxillofac Surg. 2008;37(3): 264-268.
  5. Pais E, Alexy T, Holsworth RE Jr, Meise HJ. Effects of nattokinase, a pro-fibrinolytic enzyme, on red blood cell aggregation and whole blood viscosity.Clin Hemorheol Microcirc. 2006;35:139-142.
  6. Sumi H, Hamada H, Tsushima H, et al. A novel fibrinolytic enzyme (nattokinase) in the vegetable cheese natto: A typical and popular soybean food in the Japanese diet.Experientia. 1987;43(10):1110-1111.
  7. Ren NN, Chen HJ, Li Y, Mcgowan GW, Lin YG. [A clinical study on the effect of nattokinase on carotid artery atherosclerosis and hyperlipidaemia].Zhonghua Yi Xue Za Zhi. 2017;97(26):2038-2042.
  8. Rajamäki K, Lappalainen J, OOrni K, et al. Cholesterol crystals activate the NLRP3 inflammasome in human macrophages: A novel link between cholesterol metabolism and inflammation.PLoS One. 2010;5(7):e11765-e11790.
  9. Galkina E, Ley K. Immune and inflammatory mechanisms of atherosclerosis.Annu Rev Immunol. 2009;27:165-197.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.