Kadınlar için Kollajenin en önemli 4 faydası

31-08-2019 19:55
Kadınlar için Kollajenin en önemli 4 faydası

Kadınlar için Kollajenin en önemli 4 Faydası

Kollajen vücudunuzdaki en bol miktarda bulunan proteindir.İnsan vücudundaki tüm dokuların yaklaşık%30'u kollajenden oluşur. Vücudunuzun doğal olarak en iyi şekilde performans göstermesine ve hissetmesine yardımcı olurken cildinizin ve saçınızın genç görünmesini sağlayan temel yapı taşıdır.Kollajen, kadınlar için özellikle saç ve cilt yararlarına sahiptir ayrıca doğum sonrası toparlanmada da kilit rol oynadığı bilinmektedir.

Aşağıda kadınlar için kollajenin en önemli 4 faydası açıklanmaktadır.

Kadın Cildi İçin Kollajen

Kollajen’in kadın cildi için önemi hakkında geçmişe bakacak olursak;Uzun yıllardır kadınlar ciltleri için kollajen kullanmaktadırlar. Genel olarak konuşursak, kollajen yeni bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, o dönemin büyük bir bölümünde kollajen uygun şekilde kullanılmamaktaydı. Kadınlar kollajen infuze edilmiş cilt kremleri ve topikal merhemler kullanmaktaydılar. Bu metodun sorunu, cildin emebilme kabiliyetinin zayıf olmasıydı. Başka bir deyişle, faydaların ve sonuçların yalnızca bir kısmını elde edilebiliyordu.

Sonra hidrolize kollajen peptidleri geldi.Hidrolize kollajen peptidleri, kollajen parçalanmış halidir, bu da emilmesini ve alımını kolaylaştırır. Vücudumuz ancak içine koyduğumuz şeyle çalışabilir ve inşa edebilir- ve içeriden gelen güzellik gerçekleşir.

Ayrıca, bundan sonra "kollajen” den bahsettiğimizde, bahsettiğimiz kollajen türü: hidrolize kollajendir.

Peki, kollajen cildiniz için neler yapabilir.

Kollajen, cildiniz için botokssuz destekdir.

Birçok çalışma ve denemeler, olumlu sonuçlar göstermiştir: daha az kırışıklıklar, daha pürüzsüz bir cilt ve selülitin azalması.Bu olumlu sonuçların ana nedeni kadının cildindeki kollajen miktarıdır. Bir kadının cildinin yaklaşık%70'i kollajenden oluşur.

Kollajen, bir kadının cildinin esnekliğinden ve sağlığından sorumludur. Bir kişinin cildi ne kadar esnek olursa, o kadar pürüzsüz ve sağlıklı görünür.

Kollajen ayrıca bir kadının cildinin yapısında ve kalınlığında da rol oynar. Selülit, cilt katmanınızın kalınlığı azaldığında görünmeye başlar ve cildin altındaki yağ tabakası çıkıntı yapmaya başlar. Araştırmalar günlük vitamin ve takviyelerinize kollajen eklemenin cildinizin yapısını ve kalınlığını iyileştirmeye yardımcı olduğunu ve böylece selülitin azalmasına yol açtığını göstermiştir.

Saç ve Tırnaklarınızın Sağlığını Artırın

Saç sağlığı ve kolajenin bundaki rolü Keratin'le ilişkilidir.

Bir kadının saçı temel olarak Keratin'den oluşur. Kollajen ve Keratin, aynı temel bileşenlerin bazılarını (amino asitler) paylaşırlar. Kollajen aldığınızda ve vücudunuzda parçalanmaya başladığında, bu paylaşılan amino asitler vücudunuzda serbest kalır. Bu amino asitler, vücudunuzdaki Keratin’i arttırmak için kullanılabilir- bu da saç büyümesini ve kuvvetini arttırır.

Bazı çalışmalar, kollajenin, güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu da göstermiştir.

Aslında bir çalışma, kollajenin, çayda bulunan bileşiklerden daha etkili bir antioksidan olabileceğini buldu. Bu, kollajenin potansiyel olarak saçlara zarar verici serbest radikallerle savaşma kabiliyetine sahip olabileceği anlamına gelir.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, kollajenin tırnak kuvveti üzerindeki etkisinin, tırnak kırılganlığını önleme kabiliyeti ile doğrudan ilişkili olduğunu tespit etti.

2017 yılında yapılan bir çalışma (*), günlük kollajen peptid tedavisinin,% 12'lik tırnak büyüme oranındaki bir artışı ve tırnak kırılmalarında % 42'lik bir azalmayı sağladığını gösterdi.

Kollajen Doğum Sonrası İyileşme Sürecinde Kadınlara Destek Olur

Kollajen’in kadınların hamilelikten sonra yaşadıkları semptomlarla doğrudan mücadele ettiği bilinmektedir.

Saç dökülmesi, kuru cilt, pelvik ağrısı ve eklem ağrısı, kadınların hamilelikten sonra karşılaştığı belirtilerden bazılarıdır.

Kollajen, bu semptomların her birinin etkilerini azaltmada doğrudan rol oynar ayrıca saç, cilt, kemik ve eklemlerin sağlığını arttırdığı da gösterilmiştir.

(*)

Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails.

Hexsel D1,Zague V2,Schunck M3,Siega C1,Camozzato FO1,Oesser S3.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28786550


 

 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.