Devigest ve Laktoz Intoleransı

12-03-2023 16:05
Devigest ve Laktoz Intoleransı

DEVIGEST VE LAKTOZ İNTOLERANSI

Laktoz ve Laktaz

İki basit şeker olan glikoz ve galaktozdan oluşan disakkarit laktoz da dahil olmak üzere birçok şeker formu vardır. Laktoz doğal olarak sütte ve çoğu süt ürününde bulunur, sonuç olarak adı kelimenin tam anlamıyla "süt şekeri" anlamına gelir. Vücudumuzun laktozda bulunan besin maddelerini kullanabilmesi için laktaz adı verilen bir enzimin onu yapıldığı iki şekere ayırması gerekir.

Devigest'te bulunanlar gibi enzimler, normalde çok daha yavaş gerçekleşen bir reaksiyonu hızlandırmak için vücutta bir katalizör görevi gören proteinlerdir. Enzimler olmadan vücudumuzun metabolik süreçleri çoğu durumda mümkün olmazdı. Laktaz enzimi, ince bağırsakları çevreleyen hücreler tarafından üretilir, daha sonra disakkarit laktozu glikoz ve galaktoza ayırır ve her ikisi de daha sonra kana emilir.

Laktoz intoleransı

Ne yazık ki, çoğu durumda, vücut yeterince laktaz yapmaz veya hiç üretmez, böylece şeker laktozu sindirilmeden kolona geçer ve burada bakteriler onu parçalayarak çok fazla gaz oluşturur ve ağrıya neden olur. Vücut laktaz enzimini yeteri kadar üretemediğinde buna "laktoz intoleransı” diyoruz çünkü laktozu rahatsızlık duymadan yemeye tahammül edemiyoruz.

İnce bağırsaklar, bebeklerin anneden gelen sütü sindirmesine izin vermek için doğumdan birkaç yıl sonrasına kadar laktaz yapımında en etkilidir. Bebekler anne sütünü sindirebildikleri için inek sütü gibi diğer süt türlerini de tüketebilirler. Birçok insan yaşlandıkça vücut laktaz yapmayı bırakır veya daha az üretir. Bu gerçekleştikten sonra kişi süt içmeye veya süt ürünleri yemeye devam ederse laktoz sindirilemez.

Laktoz intoleransının semptomları, karında ağrı veya şişkinlik, aşırı gaz ve daha ciddi vakalarda laktoz içeren ürünler tüketildikten sonra mide bulantısı veya ishali içerebilir. Bebekler normalde laktaz yapma yeteneği ile doğarlar, ancak daha büyük çocuklar ve yetişkinlerde laktoza toleranssızlık yaygın bir durumdur. Aslında, dünya nüfusunun %75 kadarı laktoz intoleransından muzdariptir [1]. Durum tehlikeli olmasa da çok rahatsız edici olabilir ve süt ürünleri tüketme zevkini de etkileyebilir. Yetişkinlerin laktoz intoleransına sahip olma olasılığının daha yüksek olmasına ek olarak, etnik gruplar arasında laktaz yapmayı bırakma eğiliminde farklılıklar vardır [2,3].

Diyetteki laktoz

Laktoz intoleransı olan kişilerin laktoza karşı farklı reaksiyon türleri vardır [4] ve laktoza reaksiyonunuz ne kadar şiddetli olursa, sindiriminizi doğru enzimlerle tekrar dengeye getirmek için o kadar yardıma ihtiyacınız olur. Laktoz intoleransınız varsa, süt veya peynir veya yoğurt gibi süt ürünlerinden kaçınarak durumu yönetmeye çalışabilirsiniz. Bununla birlikte, ekmek ve unlu mamuller, salata sosları, şekerlemeler ve hatta bazı işlenmiş etler ve çok daha fazlası gibi birçok işlenmiş gıdada sıklıkla katkı maddesi olarak kullanıldığı için sütten tamamen kaçınmak son derece zor olabilir [3].

İşlenmiş gıdalarda sütün tamamından kaçınmanın zorluğunun yanı sıra, sütten kaçındığımızda sadece sütteki laktozu değil, süt ürünlerindeki diğer tüm besinleri de atlamış oluruz, böylece sütü kesmenin potansiyel olarak başka olası sağlık etkileri olabilir [5 ]. Amerikan Pediatri Akademisi, çocukların sağlığını korumak için süt ürünleri tüketmesini önermektedir ve laktoz intoleransı nedeniyle süt ürünlerini kesmek bu önerilere aykırıdır [6]. Bu nedenle, laktaz içeren Devigest gibi bir enzim takviyesi almak, genellikle laktoz alımına eşlik eden ağrı ve rahatsızlık olmadan süt ürünlerini yemeye devam etmenizi sağlar.

Devigest, önerilen doz olan iki kapsülde 580 mg laktaz içerir. En iyi sonuçlar için, enzimin laktozda bulunması ve gıdadaki laktozu parçalayabilmesi için yemekten hemen önce veya yemekle birlikte alınmalıdır. Laktaz, laktozu güvenli bir şekilde glikoz ve galaktoza hidrolize edeceğinden, Devigest vücudun doğal sürecini sürdürmeye ve laktoz intoleransını tedavi etmeye yardımcı olacaktır [6,7].

Neden Devigest'i Seçmelisiniz?

Devigest, piyasadaki diğer sindirim enzimi takviyelerinden daha güçlü ve konsantredir. Devigest ayrıca daha etkili olmak ve süt ve süt ürünlerine karşı her türlü olumsuz reaksiyondan muzdarip olanlar için daha fazla rahatlama sağlamak üzere özel olarak formüle edilmiştir.

Laktoz intoleransı, süt alerjisinden çok farklıdır. Ancak Devigest ile tedavi aynıdır. Bunun nedeni, Devigest'in, alerjik reaksiyonu tetikleyen protein olan kazeini etkili bir şekilde parçalayan porsiyon başına 500 birim DPP-IV aktivitesine sahip oldukça güçlü bir peptidaz içermesidir [8]. Pek çok sindirim enzimi takviyesi, peptidaz veya laktaz kullanırken, Devigest, her ikisinin de oldukça güçlü formlarını birleştiren tek takviyedir. Devigest bu kadar eksiksiz ve geniş spektrumlu bir formül içerdiğinden, diğer sindirim enzimi takviyelerini geçersiz kılar.

 

References:

  1. Roy PK, Choudhary A, Othman M, Shojamanesh H.Lactose Intolerance. http://emedicine.medscape.com/article/187249-overview. Updated Aug 12, 2008.
  2. Jellema P, Schellevis FG, van der Windt DA, Kneepkens CM, van der Horst HE.Lactose malabsorption and intolerance: a systematic review on the diagnostic value of gastrointestinal symptoms and self-reported milk intolerance.QJM. 2010;103(8):555-572.
  3. Campbell AK, Waud JP, Matthews SB. The molecular basis of lactose intolerance.Sci Prog. 2009;92(Pt 3-4):241-287.
  4. Shaukat A, Levitt MD, Taylor BC et al. Systematic review: effective management strategies for lactose intolerance.Ann Intern Med. 2010;152(12):797-803.
  5. Perino A, Cabras S, Obinu D, Cavalli Sforza L. Lactose intolerance: a non-allergic disorder often managed by allergists.Eur Ann Allergy Clin Immunol. 2009;41(1):3-16.
  6. Heyman MB. Lactose intolerance in infants, children, and adolescents.Pediatrics. 2006;118(3):1279-1286.
  7. Roxas M. The role of enzyme supplementation in digestive disorders.Altern Med Rev. 2008;13(4):307-314.
  8. Detel D, Persić M, Varljen J. Serum and intestinal dipeptidyl peptidase IV (DPP IV/CD26) activity in children with celiac disease. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2007;45(1):65-70.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.